Ryanair handbagage

Ryanair handbagage afmetingen

Bij Ryanair mag iedereen even veel handbagage meenemen.
Eén cabinetas met een gewicht tot 10kg en een max afmeting van 55cm x 40cm x 20cm plus 1 kleine tas met max afmeting van 35 x 20 x 20cm mag per passagier vervoerd worden. Alleen passagiers die Instappen met prioriteit (incl een Flexi, Flexi Plus of Family Plus) mogen een kleine en grotere handbagagetas aan boord meenemen. Mensen met een standaard tickets moeten hun grote handbagagetas bij de boarding gate afgeven en deze zal zonder kosten als cabine bagage in het ruim geplaatst worden. Voordeel hier van is dat je ticket goedkoper is het nadeel is dat je langer moet wachten op je koffer op het vliegveld.

Bekijk hier het Ryanair bagage instructie filmpje:

Ryanair Handbagage regels vanaf 1 november 2018!

Beste handbagage koffers? Klik hier!

Met een standaard ticket is het niet meer gratis om handbagage mee te nemen op een vlucht met Ryanair. Vanaf nu betaal je tussen de €6,00* en €10,00* als je een rolkoffer of rugzak groter dan 20 liter wilt meenemen als handbagage. Handtassen, laptoptassen of kleine rugzakken tot 20 liter (“accessoires”) mogen wel gratis mee. Wil je tóch gratis een rolkoffer of grote rugzak meenemen, dan moet je en Priority-ticket boeken.

De kosten voor ruimbagage zijn omlaag gegaan van €35* naar €25*. Het maximale gewicht is nu 20 kilo in plaats van 15 kilo.

Vloeistoffen meenemen in je handbagage op de pagina Vloeistoffen in je handbagage vind je meer informatie.
Let op: Te grote Ryanair handbagage (inclusief wielen en handvat) zal bij de boarding gate geweigerd worden, of waar mogelijk zal deze geplaatst worden in het laadruim tegen een toeslag van £55/€55.
Bekijk hier het complete overzicht van alle vliegmaatschappijen